Engels | Nederlands
De vakantie is ten einde
Nederland naar Bangkok (Thailand), 06-Nov-08 / 25-Nov-08
Zes hele weken heeft het geduurd en nu is het voorbij. De heerlijke weken van goed eten, lekker bijkletsen, warme douches en drinken uit de kraan zijn ten einde. De vakantie is over. Maar we hebben niet alleen maar te klagen hoor. Het koude en regenachtige weer van Nederland hebben we inmiddels weer omgeruild voor het heerlijke klimaat van Bangkok, ongeveer dertig graden Celsius. We zijn klaar voor de tweede etappe van onze reis.

De afgelopen zes weken zijn zoals verwacht voorbij gevlogen. De eerste drie weken gingen nog wel, maar toen we eenmaal over de helft waren, leek het allemaal veel sneller te gaan. We hebben ons tegoed gedaan aan alle luxe die we in Nederland toebedeeld hebben gekregen. Het was wel raar om te ervaren dat we helemaal niet het gevoel hadden ruim zestien maanden te zijn weggeweest. De mensen waren amper veranderd. Alleen de groei van de kleinere kinderen heeft de afgelopen periode een flinke spurt gemaakt. Ook in de omgeving is niets veranderd. Het Brabantse platteland lijkt hetzelfde te zijn gebleven en ook tijdens onze dagtocht aan Amsterdam, leek het alsof de tijd er heeft stilgestaan. Uiteraard hebben we ons wel laten meezuigen in het nieuws. We hebben de Amerikaanse presidentsverkiezingen goed kunnen volgen en bijna alle andere zendtijd werd ingenomen door de kredietcrisis. Dat is iets wat we zeker niet zullen gaan missen de komende periode. We houden ervan om het nieuws een beetje in de gaten te houden, maar om er elke dag uren mee bezig te zijn gaat ons iets te ver. Zo eens per week proberen we een Internet café te vinden met een redelijk goede Internet verbinding, zodat we ons even weer kunnen informeren over wat er gaande is in de wereld. En dan alleen de belangrijkste zaken alstublieft.

Lokale mensen brengen offers bij een tempel in centraal Bangkok
 

Deze hele week zitten we nog in Bangkok. We zijn afgelopen vrijdag aangekomen en zullen komende zaterdag vertrekken naar de Filippijnen. We hebben deze hele week nodig omdat we ons visum voor de Filippijnen nog niet hadden geregeld. Dit was ook niet eerder mogelijk aangezien we ook een nieuw paspoort bij de Nederlandse Ambassade in Bangkok hadden aangevraagd. En die was pas klaar na terugkomst uit Nederland. We hebben afgelopen vrijdag dan ook direct een taxi van het vliegveld naar de Nederlandse Ambassade genomen om er ons nieuwe paspoort op te halen. Zaterdagmorgen hebben we direct een vliegticket geboekt naar de Filippijnen en afgelopen maandag zijn we naar de Filippijnse Ambassade gegaan om de aanvraag voor het visum in te dienen. Als het goed is kunnen we het visum donderdagmiddag ophalen. De rest van de week spenderen we in Bangkok. Lekker een beetje rondhangen en vooral genieten van de heerlijke temperatuur. De winter is ook hier begonnen. De zinderende hitte van zes weken geleden is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een lekker temperatuurtje van zo rond de dertig graden Celsius.

Het toeristen ghetto van Bangkok: Khao San Road
 

Het had overigens weinig gescheeld of we hadden ons verblijf in Nederland moeten verlengen. Toen we namelijk wilde inchecken voor onze vlucht van Düsseldorf naar Bangkok, vroeg de dame achter de incheckbalie naar onze terugvlucht. Toen we zeiden dat we alleen een enkele reis naar Bangkok hadden, vroeg ze ons naar ons Thai’s visum. Het is namelijk zo dat passagiers die kunnen aantonen dat ze binnen dertig dagen Thailand weer verlaten, en dat doe je dus onder andere met een ticket voor een terugvlucht, vrijgesteld zijn van een visum. Heb je dat ticket niet, dan dien je dus een visum te hebben. Wij hadden echter geen van beide, maar bij onze eerdere bezoeken aan Thailand bleek dat nimmer een probleem te zijn. Daar dacht de dame achter de incheckbalie duidelijk anders over. Maar het geluk liet ons niet in de steek. Het toeval was namelijk dat we enkele weken eerder een vlucht van Bangkok naar Manilla in de Filippijnen hadden willen boeken via het internet, maar dat de website onze credit kaart niet accepteerde. Om toch de vluchtgegevens te bewaren hadden we een schermafdruk geprint. Bij het inpakken hadden we overwogen het papiertje weg te gooien, maar het was uiteindelijk Ivonne die zei dat het toch wel handig was als we de gegevens zouden bewaren tot we het werkelijke ticket hadden gekocht. Edwin heeft vervolgens het inmiddels verfrommelde A4’tje weer uit de prullenbak gehaald en terug in zijn beurs gestopt. En dat verfrommelde papiertje kwam nu wonder boven wonder te pas. Edwin haalde het verfrommelde A4’tje uit zijn portemonnee en liet het aan de dame achter de balie zien alsof het een boeking was voor een vlucht vanuit Thailand naar de Filippijnen. De dame zal zich ongetwijfeld afgevraagd hebben waarom iemand zijn vliegticket opgefrommeld bewaard, maar accepteerde de quasi boeking uiteindelijk als bewijs. Onze bagage werd gelabeld en verdween vervolgens via de lopende band de bagageafhandeling in. Onze plekken op de vlucht waren veilig gesteld.

Zaterdag vliegen we dus naar de Filippijnen met Cebu Pacific Air. Toch best wel weer spannend om naar een nieuw land af te reizen. We zijn er nooit eerder geweest en hebben er veel zin in. We hebben van andere reizigers zowel positieve als ook negatieve verhalen over de Filippijnen gehoord. Voorlopig geven we ze het voordeel van de twijfel. We zullen wel zien wat het wordt.

 

<Vorige weblog>
Go back to home pageGo to Articles sectionGo to Columns sectionGo to Photos sectionGo to countries sectionGo to weblog sectionGo to about us