Engels | Nederlands
Cruisend naar de Bahamas
Bangkok (Thailand), 12 december 2009

Omdat de ouders van Edwin dit jaar 40 jaar getrouwd zijn, wilden zij de kinderen met hun gezinnen trakteren op iets wat zij nog nooit hadden gedaan. Een reis naar Florida, met voor ieders wat wils. Eerst een paar dagen de omgeving van Orlando verkennen om vervolgens via de Everglades naar Miami af te reizen, waar we met z’n allen op de Majesty of the Seas kunnen inschepen om te genieten van een vijfdaagse cruise door de Bahamas. Wij konden ons vooraf weinig voorstellen van zo’n cruise. Het stereotype beeld van een boot vol hoogbejaarde dames met parelsnoeren en opaatjes omringt door met walmen aftershave heeft ons nooit kunnen verleiden om een dergelijke trip te boeken. Doordat we niet echt weten wat we kunnen verwachten, kijken we erg uit naar deze boottocht. Het is iets wat we zelf in deze fase van ons leven niet snel zouden doen en daarom extra leuk.

We gaan aan boord in Miami en zijn al direct onder de indruk van de grootte van het schip. In de centrale hal blinken de goudkleurige traprelingen ons al tegemoet en zorgt een bandje voor sfeervolle muziek. Ons neefje Tuur en nichtje Sam krijgen ieder een polsbandje om, zodat ze weer bij hun vader en moeder kunnen worden bezorgd indien ze ons kwijt zouden raken. Het schip vertrekt pas tegen de avond, waardoor we alle tijd hebben om het schip te verkennen. Zo’n cruiseschip heeft veel weg van een enorm varend viersterren hotel. Er schijnen nog luxere schepen te zijn die maar liefst zes sterren hebben in plaats van vier, maar we kunnen ons niet voorstellen welke faciliteiten men nog meer zou willen. Er zijn maar liefst 11 dekken met onder andere diverse restaurants, een groot theater, een klimmuur en een basketbalveld. Het zwembad mag natuurlijk ook niet ontbreken. Voor de echte zonaanbidders ligt het zwembad op de elfde verdieping, zodat iedere zonnestraal kan worden meegepikt. Vanaf het eerste moment zijn de zonnebedden al goed bezet. Geheel tegen onze verwachting in zien we veel jonge, strakke meiden en gespierde jonge kerels. Cruisen is hier duidelijk voor alle leeftijden.

Edwin & Ivonne op het zonnedek van het cruise schip
 

Eén van de dingen die ons direct opvalt, is de overvloed aan lekker eten dat geheel de dag aan boord te vinden is. De diversiteit is grandioos. Alles is bij de prijs inbegrepen, dus niets weerhoudt je ervan om alles te proeven. Voor iedere maaltijd wordt er een uitgebreid buffet opgesteld, maar voor het avondeten kan er ook worden gekozen om luxueus a-la-carte te gaan tafelen. Hier geldt: de keuze is aan de gasten.

Bij het uitvaren van de haven van Miami hebben we een prachtig uitzicht op de skyline van de stad en op het beroemde strand van Miami. De zon zakt achter de horizon en wij maken ons op voor het diner. Hier kunnen we wel aan wennen: heerlijk met z’n achten eten terwijl de boot ons naar de volgende bestemming brengt. Het is ons al snel duidelijk waarom veel mensen willen gaan cruisen tijdens hun vakantie. Terwijl je aan boord jezelf kunt vermaken, wordt je op comfortabele wijze naar een nieuwe plek gebracht. Zo worden wij de volgende ochtend wakker in het plaatsje Nassau, de hoofdstad van de Bahamas. Na een wandeling door het stadje, besluiten we per taxi de rest van het eiland te verkennen. Het is echt een tropisch paradijsje. Zodra we de bezienswaardigheden aan wal gezien hebben, gaan we terug aan boord. Omdat het rondneuzen aan wal ons hongerig heeft gemaakt, zoeken we maar direct een buffet op. Het heerlijke eten aan boord zou eigenlijk al voldoende reden zijn om een dergelijke cruise te boeken!

Op de volgende dag doen we Coco Cay aan. Dit is een eilandje dat door de rederij wordt geleast en dat dienst doet als privé tropisch vakantie eiland voor de cruise gasten. Zon, zee en strand zijn de hoofdmoot voor deze dag en ook hier is natuurlijk weer heerlijk eten. Als we vervolgens terug gaan naar de hut om te douchen, wacht er ons een verrassing. Iedere dag maakt onze kamerjongen de meest mooie beesten van onze handdoeken. Dat is natuurlijk voor iedereen leuk, maar vierjarige Tuur en achtjarige Sam kunnen dit bijzonder waarderen. Gedurende deze dagen transformeren de handdoeken in onder andere olifanten, zwanen en gibbons die aan de gordijnroedes zwieren. De medewerkers van de cruise doen echt hun best om het je naar je zin te maken. Vanzelfsprekend doet men dat ook om een hogere fooi te krijgen. De medewerkers met een hogere functie zijn veelal van westerse afkomst, maar de andere medewerkers komen zonder uitzondering uit lagere lonen landen. Het is leuk om zo’n divers gezelschap om je heen te hebben. Indiërs, Bangladeshi’s, Peruanen, Bolivianen en Colombianen doen allemaal hun best om de gasten zo goed mogelijk te bedienen. De salariëring van deze mensen is echter zeer beperkt, maar door de fooien kunnen zij hun gezinnen thuis toch goed onderhouden. Daar doet men het allemaal voor, ook al betekent deze baan op zee wel dat zij hun gezinnen maar één keer per jaar kunnen zien.

Het zwembad op het 11e dek van de Majesty of the Seas
 
Na het avondeten gaan we lekker op het dek zitten om van de sterrenhemel te genieten. Op de dansvloer wordt flink geswingd en het reggaebandje doet goed z’n best. Met de tweede volle dag ten einde, zetten we koers richting Key West waar we de volgende dag verblijven. We bekijken dit artistieke dorp vol excentriekelingen dat op het meest zuidelijke eilandje van Florida ligt. Bodypainters, travestieten en mensen in hun mooiste Haloween kostuum stelen de show. Key West is weer heel anders dan de voorbije dagen en deze afwisseling maakt de cruise extra interessant. Wanneer we weer aan boord gaan, is de laatste avond van deze cruise alweer aangebroken. Het eten is er niet minder lekker om en we besteden de rest van de avond goed door lekker een potje te gaan basketballen. Na al dat lekkere eten kan wat sportieve activiteit geen kwaad. Met een voorstelling in het enorme theater komt ook deze dag ten einde. We nemen alvast afscheid van onze kamerjongen, voor het geval dat we hem morgenochtend niet meer zouden zien. Sam wordt het allemaal even iets te veel en moet een traantje wegpinken. Ook wij zouden best nog wel wat langer willen blijven. We hebben het met z’n allen zo fijn gehad dat iedereen deze vakantie nog wel even had willen verlengen.

De volgende ochtend gaan we (na wederom een formidabel ontbijt) in Miami aan wal. We zijn weer een heel nieuwe ervaring rijker. Cruisen is zeker niet alleen maar iets voor oude mensen. Wellicht komt het omdat we een viersterren cruise hebben gedaan in plaats van een zessterren cruise, maar daardoor was het publiek wel goed gemêleerd. We kunnen ons zeker wel voorstellen dat we nog wel een keer op zo’n schip te vinden zijn als we onze rugzakken ooit aan de wilgen zouden hangen. Cruisen is een heerlijk ontspannen manier om verschillende plaatsen te zien en ondertussen te genieten van alle comfort, luxe en vooral veel lekker eten. Verder is het ook een perfecte manier om met een groep op vakantie te gaan. Het biedt voor ieders wat wils en zo ben je van een geslaagde vakantie verzekerd.


Go back to home pageGo to Articles sectionGo to Columns sectionGo to Photos sectionGo to countries sectionGo to weblog sectionGo to about us