De reis is begonnen
Istanbul (Turkije) naar Erzurum (Turkije), 16-Jun-07 / 21-Jun-07
Na ruim een jaar van voorbereiding, is het nu eindelijk begonnen. We zijn onderweg! We zitten op dit moment in de bus van Istanbul naar Erzurum (Oost Turkije), een busrit van 19 uur. Een prima moment om tot rust te komen en te beseffen dat we nu eindelijk onderweg zijn. We hebben ruim een jaar gelden besloten een aantal jaren over de wereld te gaan reizen, omdat dat altijd onze droom is geweest. Het lijkt ons heerlijk om zonder tijdsdruk de wereld te gaan verkennen. Uiteraard doen we dat zoals altijd met een rugzak en een beperkt budget. Dat is voor ons de manier waarop we het liefste reizen. Gebruikmakend van openbaar vervoer, kleine hotelletjes en restaurants waar ook de lokale mensen eten, is de manier om een land goed te leren kennen.
De Blauwe Moskee in Istanbul bij zonsondergang
 
Daarnaast zorgt een laag reisbudget ervoor dat je minder snel reist, waardoor je meer tijd doorbrengt op verschillende bestemmingen. De echte voorbereiding van onze reis is begonnen in april 2006 toen we ons huis te koop hebben gezet. Vanaf dat moment stond alles in het teken van de reis. In oktober 2006 is ons huis verkocht waarna we direct een maand geprikt waarin we zouden gaan vertrekken. Dat is juni 2007 geworden. We hadden ook al snel besloten dat we zouden starten in Azië, om daarna Afrika en Latijns Amerika te doen. De reden voor deze keuze is dat we nog weinig van Zuidoost Azië hebben gezien. Alleen Myanmar (Birma) was ooit een reisdoel van ons. Op 16 juni 2007 hebben we met pijn in ons hart afscheid genomen van onze familie op Eindhoven Airport en zijn we met een budgetvlucht naar Istanbul gevlogen. Deze prachtige stad aan de Bosphorus is de start van onze langgekoesterde reiswens. We hebben vier dagen doorgebracht in Istanbul. Natuurlijk om een deel van de stad te zien, maar vooral ook om even tot rust te komen. We hebben prachtige wandelingen gemaakt door verschillende wijken van de stad, lekker gegeten en van het prachtige uitzicht genoten die je hebt vanaf één van de vele ferry’s die dagelijks de wateren van Istanbul bevaren.
Een heerlijke kebab-schotel die overal verkrijgbaar is
 

Na de vier dagen van relatieve luxe begint de reis voor ons pas echt. De 19-uur durende busreis naar Erzurum, ver in het Oosten van Turkije. Vanuit Erzurum zullen we via het Turkse grensplaatsje Dogubayazit naar Iran reizen. We hebben er overigens bewust voor gekozen om pas in een later stadium van onze reis, Turkije uitgebreid te bezoeken. De reden om snel naar Iran en Pakistan te willen reizen is vanwege het feit dat we voor de tweede helft van Augustus in het Noorden van Pakistan willen zijn. In Noord Pakistan willen we de trektocht naar het basiskamp van de K2 gaan doen. Dat kan schijnbaar niet meer in het laatste deel van de zomer in verband met lawinegevaar door de hogere temperaturen. Maar goed, dat is allemaal nog toekomstmuziek. Eerst maar eens deze eerste etappe zien te overbruggen. Die wordt al zwaar genoeg. Iemand in de buurt heeft zojuist zijn schoenen uitgetrokken waardoor er nu een vreselijke stank heerst. Zelfs de eau-de-cologne spray van het buspersoneel is hier niet tegenop gewassen. De reis is begonnen!

© copyright - Babakoto.eu / 2007