Zand, modder, stof en steile hellingen

Gartow (Duitsland), 12 juni 2013

We zijn weer vertrokken met onze Toyota Land Cruiser BJ45 uit 1984. We hebben destijds voor dit model gekozen omdat de auto super betrouwbaar en beresterk zou zijn. De vierwiel aangedreven jeep staat bekend om zijn betrouwbaarheid. En mocht er overhoopt iets aan de auto kapot gaan, dan zou men de reparatie overal ter wereld moeten kunnen uitvoeren. Niets is complex aan de auto waardoor elke monteur er raad mee weet. Dat de jeep sterk is, dat geloven we ook wel. We hebben er echter zelf geen ervaring mee. We hebben nooit geen hobby gehad in het 4x4 rijden, waardoor we het nodig achtten wat ervaring te gaan op doen.

We besloten om in eerste instantie naar Fürstenau in Duitsland te rijden. Nabij Fürstenau is een 4x4 terrein waar je je kunt uitleven met je jeep. Het voormalige militaire oefenterrein is ongeveer 400 hectaren groot en een genot voor iedereen die zijn jeep wil leren kennen. In het enorme bos zijn drie niveau's routes uitgezet: licht, middel zwaar en zwaar. Overal vind je hindernissen, varierend van steile hellingen en los zand, tot modderbakken en smalle bruggetjes. Op het terrein is ook een camping ingericht waardoor je er kunt overnachten. Op die manier kun je het meeste uit je dag halen. Zo gezegd zo gedaan.
Onze eerste 4x4 ervaring in Fürstenau
 

We besloten om op een doordeweekse dag te gaan rijden. In het weekend is het immers drukker en we wilden op geen enkele manier opgejaagd worden door anderen, of de meer ervaren rijders voor de wielen rijden. Onze ervaring was immers blanco en we wilden in alle rust eens gaan ervaren wat onze Toyota nu eigenlijk in petto heeft. Uiteraard bleven we in eerste instantie op de gemakkelijke paden. Maar dat hadden we na een half uurtje wel gezien omdat de paden eigenlijk niet veel meer waren dan gewone zandpaden. We maakte de stap naar het middel zware terrein en toen begon de lol pas echt. Onze Toyota twijfelde geen moment en nam elke hindernis die we hem voorschotelden. Vooral in de lage giering is de jeep ijzersterk. De enige momenten waarop we ons enigszins oncomfortabel voelden waren de momenten waarop de jeep naar één van de zijkanten helde. Door het dakrek is de jeep namelijk enigszins topzwaar geowrden waardoor we af en toe het idee kregen dat hij moeite had alle vier de voetjes aan de grond te houden. Sterk naar links of rechts hellende paden hebben we vanaf dat moment gemeden. Dat is eigenlijk de enige beperking van de jeep.

Het bos kent verschillende obstakels, zoals deze 'brug'
 

Nadat we enigszins bekend waren geraakt met het middel zware terrein konden we het zware terrein niet weerstaan. Enigszins nerveus reden we het zware terrein in, maar eigenlijk hebben we geen moment het idee gehad dat dit terrein te zwaar zou zijn voor onze Land Cruiser. We kozen de paden wel zorgvuldig uit omdat we onze jeep niet wilde beschadigen. Ook vermeden we de naar links of rechts hellende paden omdat we de jeep liever niet op zijn zijkant wilde zien liggen.We hadden een superleuke tijd en hebben de jeep echt goed leren kennen. Natuurlijk zijn we nog steeds niet van plan om hele gekke dingen met de Land Cruiser te gaan doen, maar we weten nu wel waar ongeveer de grenzen van het toelaatbare liggen. En dat geeft een goed gevoel. We zijn nu echt klaar voor de reis!

Tijd voor een bakje koffie
Heuvelachtig terrein in de zandafgraving
Uiteraard kent het terrein ook enkele plassen
Eén van de zwarte trails

Aan het einde van de dag gaan we weer netjes de weg op

© copyright - Babakoto.eu / 2013