Over Babakoto.eu

Babakoto.eu wil middels deze website bijdragen aan een meer genuanceerd beeld over de verschillende landen / bestemmingen op onze aarde. Mensen hebben vaak een eenzijdig beeld van een land, die meestal is gevormd door eenmalige gebeurtenissen die het nieuws hebben gehaald, rampen die er plaats hebben gevonden, of door een regime dat negatief in het nieuws is (geweest). Dat is jammer omdat elk land zijn charme heeft en vaak een prachtige, enerverende en avontuurlijke bestemming kan zijn. Babakoto.eu hoopt middels deze website haar bezoekers ook de minder voor de hand liggende gezichten van een land te laten zien, om zo een completer beeld te geven van de betreffende bestemming. Besef dat in elk land, waar dan ook ter wereld, verreweg de meeste mensen zijn zoals jij en ik. Ook die mensen zijn dagelijks bezig een vredig bestaan op te bouwen en een veilige omgeving creëren voor henzelf en hun kinderen. Deze mensen verdienen een genuanceerder beeld.

Babakoto.eu wil mensen motiveren om te reizen. Reizen zorgt namelijk voor een completer en genuanceerder wereldbeeld wat vervolgens leidt tot een beter wederzijds begrip. En juist dit wederzijds begrip is volgens ons een belangrijk ingrediënt voor tolerantie.

Babakoto.eu is een website waarop je middels artikelen en fotoreportages achtergrondinformatie vindt over landen en reisbestemmingen. Babakoto.eu onderscheidt zich van de meeste andere reis-websites door zich niet zo zeer toe te leggen op het beschrijven van toeristische bezienswaardigheden en praktische reisinformatie, maar ook aandacht te geven aan meer diepgaande achtergrondinformatie. Hierbij kun je onder andere denken aan informatie over culturele achtergronden, portretten van mensen en organisaties, reiservaringen met het lokale openbaar vervoer, flora en fauna, lokale charitatieve instellingen en andere typische lokale wetenswaardigheden.

Babakoto.eu wil haar kennis en ervaring graag beschikbaar stellen aan anderen. Zo is alle inhoud van deze website voor iedereen vrij beschikbaar, rekening houdend met enkele voorwaarden (klik hier voor de voorwaarden). Daarnaast kan via info@babakoto.eu contact worden opgenomen voor maatwerk projecten, waaronder artikelen, columns, lezingen en fotoreportages. Om de snelheid van de website goed te houden is de grootte van de bestanden van de gepubliceerde foto's op deze website beperkt gehouden waardoor de kwaliteit niet voldoende is voor publicatie. Neem voor een betere kwaliteit foto contact met Babakoto op.

Babakoto.eu is een initiatief van een getrouwd Europees koppel (Ivonne (31) en Edwin (38)), beide universitair opgeleid als bedrijfseconoom. Na jarenlang een managementfunctie te hebben bekleed in het bedrijfsleven hebben ze besloten hun bestaan in Europa op te geven en in 2007 te vertrekken voor een lange reis door de wijde wereld. De belevenissen en ervaringen van deze reis zullen worden gepubliceerd op Babakoto.eu.

Ivonne en Edwin hebben in het verleden relevante reiservaring opgedaan middels reizen naar minder voor de hand liggende landen in Azië, Afrika, Latijns Amerika en het Midden Oosten. Ze kiezen er altijd voor om individueel en lowbudget te reizen. Ivonne en Edwin zijn ervan overtuigd dat dit de manier is om dichter bij de lokale bevolking te staan en zo het maximale uit de reis te halen.

Ons email adres is: info@babakoto.eu

Go to Articles sectionGo to Columns sectionGo to Photos sectionGo to countries sectionGo to weblog section